Masterclass Open Refine

 

In het kader van Open Cultuur Data organiseert PACKED vzw op 18 september 2014 het tweede deel van de masterclass ‘Prepare your Metadata’. Deze masterclass vormt het tweede deel van een tweeluik over data verrijking. Dit deel gaat door op 18 september 2014 en richt zich specifiek op het gebruik van Open Refine als instrument voor dataschoning. Deze workshop wordt gegeven door Ruben Verborgh (Universiteit Gent) en Seth van Hooland (Université Libre de Bruxelles).

De masterclass is gericht op registratoren, catalografen en andere erfgoedprofessionals die hun gegevens als open data willen beschikbaar stellen.

Als je VIAA-contentprovider bent kan je aansluitend de derde editie van Via VIAA volgen, die ook doorgaat bij FARO.

 

Programma

09u00 / 9u30 – Inloop met koffie

09u30 / 12u30 – Masterclass Open Refine
Op 18 september 2014 organiseert PACKED vzw in het kader van Open Cultuur Data bij FARO het tweede deel van de masterclass ‘Prepare your (meta)data’. Deze tweede sessie richt zich specifiek op het gebruik van Open Refine als instrument voor dataschoning. De workshop wordt gegeven door Ruben Verborgh (Universiteit Gent) en Seth van Hooland (Université Libre de Bruxelles). De masterclass is gericht op registratoren, catalografen en andere erfgoedprofessionals die hun gegevens als open data willen beschikbaar stellen.

Aandachtspunt: Alle deelnemers aan deze masterclass moeten een eigen laptop meebrengen met daarop het programma OpenRefine geïnstalleerd. Instructies rond downloaden en installatie van dit programma zullen nog worden meegedeeld.

12u30 / 13u30 – Lunch

13u30 / 15u30 – Via VIAA 3
Stand van zaken omtrent

  • Digitalisering: stand van zaken en vooruitblik omtrent Wave 1,Wave 2, Wave 3, NvdGO, Film
  • Archief: D-day! Archivarissen van de CP’s krijgen binnenkort toegang tot het VIAA archiefsysteem. Tijdens deze VIa VIAA geven we een uitgebreide demonstratie/opleiding van het archiefsysteem. We voorzien ook ruim tijd voor vragen en opmerkingen van jullie kant. Daarnaast krijg je zoals steeds een update rond de status van het archiefsysteem en de roadmap voor het najaar.
  • Interactie:
    • Pilootproject met content providers rond interactie
    • Plannen met de publieke site
    • Update rond ‘Testbeeld’ voor onderwijs en bibliotheken

 

Inschrijven

Inschrijven voor de masterclass (+ lunch), namiddag (+ lunch) of hele dag kan via Eventbrite. Snel zijn is de boodschap, want het aantal plaatsen is beperkt.

 

← Terug